De Citotoets: entreetoets en eindtoets

    Home Oefenen Afname Ervaringen Links
                       
     

Ervaringen t.a.v. de Citotoets

                       

Taal

  Ieder heeft zijn eigen mening over en ervaringen met de Citotoets. We hebben er verschillende voor je verzameld:

Michelle (11 jaar): "Ik ben best een beetje zenuwachtig voor de Citotoets, omdat mijn ouders zeggen dat het een belangrijke toets is. Na deze school wil ik naar de havo. Dan moet ik de toets natuurlijk wel goed maken."

Peter en Marian (ouders van Michelle) : "Michelle heeft altijd goede rapporten gehad. We hopen dat ze naar de havo kan. We willen wat extra gaan oefenen voor de Citotoets, zonder dat de druk voor Michelle al te groot wordt."

Meester Ben (De Toermalijn): "Natuurlijk kijken we niet alleen naar het resultaat van de Citotoets, wanneer we bepalen naar welk type Voortgezet Onderwijs de leerling het beste kan. De Citotoets is wel een belangrijk hulpmiddel, een soort 'second opinion'.

Jaap van Hoogeveen (directeur): "Zes jaar geleden hebben we besloten om als school met de landelijke Citotoets mee te doen. We hadden toen in groep 7 en 8 jonge leerkrachten staan, die nog niet zoveel ervaring hadden. De Citotoets bleek een handig hulpmiddel om tot een goede schoolkeuze te kunnen komen."

Meningen verschillen: er zijn ook mensen die pleiten voor het afschaffen van de Cito Toets, omdat de toets maar een momentopname zou zijn.

     

Rekenen

 
     

Studievaardigheden